mandag den 2. december 2013

GERONIMO !!!!

Du kender sikkert begrebet “Geronimo”. Måske har du læst det i en bog, set det i en amerikansk film eller stødt på det i forbindelse med, at du er hoppet ud af et fuldstændig sundt og raskt fly. Du har næsten med garanti hørt Aura eller Fallulah skråle ”Geronimo” på P3. Men ved du hvorfor?

Geronimo kæmpede for sin sag og var ikke til at stoppe

Den mest berømte af hans mange nær-ved-og-næsten tilfangetagener var ved ”Medicine Bluff” i Oklahoma, hvor han i bogstaveligste forstand sprang ud fra en klippe, stadig siddende på sin hest.

Han og hesten landede i en flod og flygtede på denne måde fra en måbende amerikansk hær. Så ku’ de lære det!

Under anden verdenskrig begyndte de amerikanske faldskærmssoldater fra 501ste regiment at råbe ”Geronimo!”, når de sprang ud over ukendt fjendeland fra deres DC3 fly. ”Geronimo” blev dermed til en metafor for det at ”turde” – To DARE – at springe ud i det ukendte – både fysisk og mentalt.

Dette er min nye poster.. Drømmen fra forleden som jeg blev nødt til at visualisere - At turde kaste sig ud fra klippen..
Motivet er mig selv, da alle mine illustrationer primært beskriver oplevelser, erfaringer, følelser eller andet der berører mig som person eller mit liv..Teksten omkring Geronimo er udlånt af Laila Pawlak og Kris Østergaard fra Dare2 : http://www.dare2.dk :-)

4 kommentarer:

 1. Er helt vild med den, det må bestemt være næste værk som skal hjem på min væg.

  Forresten, så var det godt og se dig i weekenden <3

  SvarSlet
 2. Åh mange tak Natanja, Det er fedt du kan li' den - det er absolut også mit yndlings værk!

  Også skønt at se dig i weekenden :-)

  SvarSlet
 3. Jeg er både helt vild med historien bag og selve udformningen. Den skal også herhjem at bo! ELSKER dine værker - du er en ener!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh tusinde tak - så dejligt at læse - og undskyld det sene svar, havde overset din kommentar :)

   Slet