tirsdag den 3. september 2013

Fra lilla ledning til møbel make-over..

Spontan fri-dag endte med kreativitet

Når det nu alligevel er skide dårligt vejr, så tænkte jeg, at jeg ku få hængt min nye lampe op (som jeg havde købt for næsten 2 år siden). Bedre sent end aldrig siger man så :-)Problem nr. 1 : lampeledningen var lilla og jeg er startet på et gult pastel tema rund om i lejligheden.Nå, jamen tænke tænke tænke... BUM! Jeg får hængt lampen op og så finder jeg et alternativ til den gule farve.Jeg har været så heldig at gøre mig nogle super gode kup i blandt andet Bording genbrug, hvor jeg købte to af disse stole for hele 40,- :-)


De var desværre lakerede, så jeg gik igang med et godt grovkornet ark sandpapir og fik ridset overfladen. 


Mange begår den fejl, at de bruger alt for lang tid på at slibe al lakken af. Det behøver man slet ikke - det er faktisk nok kun at ridse overfladen så malingen har noget struktur at hænge fast i.

Jeg havde allerede disse to stole klar, men det var som om den lilla ikke helt passede ind. 


Det der så var endnu værre, var at jeg kun havde hvid træ og metal maling og gul og orange tonepasta til at blande min egen farve. Her tryllede jeg så lidt; Jeg brugte en mørk lilla akryl maling og blandede den med min hvide træ-maling. Wupti - lilla farve ;-)

Det gør slet ikke noget med sådan en løsning, for når stolene er helt tørre er det en super idé at give dem en god gang KLAR skibslak. Det er utrolig slidstærkt og giver malingen en meget lækker blank overflade. 

Her er så resultatet - som står og venter på lak.6 kommentarer:

 1. Hvor er de cool! Det lyder ligesom mine fridage plejer at ende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja, vi er sikkert lige ringe til ikke at være aktive :D

   Slet
 2. Super flot.

  Er vild med den lampe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Natanja ;-)

   Jeg er også vild med den. Det er en original tilbage fra 60'erne, som har hængt på et rigtig værksted et sted. Den har nogle skrammer, men synes bare det patina gør den flottere ;-)

   Slet
 3. Det lyder som en rigtig god fridag. Jeg er selv i gang med at renovere en gyngestol. Hold da helt op et arbejde.
  Du har fået nogle rigtig fine resultater med at blande de forskellige farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder dælme spændende Frk. Smed :-) Jeg glæder mig til at se dit resultat. Og mange tak for komplimentet - de er nemlig rigtig fine de farver :)

   Slet